Waarom sturen op mentaal welbevinden?

Wat veel mensen niet weten, is dat het ervaren van geluk beïnvloedbaar is. Onderzoek laat zien waarom dit belangrijk is. Een gelukkig leven is niet alleen belangrijk voor je welzijn, maar het bevordert ook je productiviteit en daarmee je prestaties. Hier is laatste tijd veel meer aandacht voor, omdat het belang ervan steeds groter blijkt. Vandaar dat organisaties steeds meer bereid zijn hierin te investeren, zoals in coaching.

 

Dit jaar is er bijvoorbeeld onderzoek verschenen naar het coachen van 391 werknemers die een een op-een virtueel coaching traject aangingen. Er werden metingen gedaan bij de werknemers voor het coaching traject begon, na een periode na 3-4 maanden, en opnieuw na 6-7 maanden. In de afbeelding hiernaast zijn de significante resultaten van het coachen op verschillende dimensies weergegeven. Zo zie je de positieve effecten op bijvoorbeeld betekenisvol werk, ‘self efficacy’, veerkracht, levensvoldoening en de vermindering van stress.

 

Wil je meer weten over de voordelen van coachen, of waar persoonlijk bij jou of jouw werknemers de kansen en uitdagingen liggen, neem contact met ons op (zie www.tremonte.nl).

 

De link naar het volledige onderzoek: https://www.jmir.org/2021/7/e27774/

 

Jeroen van Aalst, BSc.
Juli 2022