Counseling

Counseling voor werknemers die in de knel zitten

Bij Tremonte begrijpen we dat gevoelens van boosheid, verdriet of angst net zo bij het leven horen als blijdschap en geluk. Soms kunnen deze negatieve emoties echter de overhand krijgen en het dagelijks functioneren belemmeren van jouw werknemers. Wanneer het even niet meer loopt zoals ze dat zelf willen of wanneer psychische klachten uit de hand lopen, kan een counselingstraject een effectieve oplossing bieden.

In onze gesprekken onderzoeken we de oorsprong van deze emoties en gedachten. Het doel is om de belemmerende patronen die in de weg staan te doorbreken. Tijdens het traject helpen wij jouw werknemers bij het verwerken van hardnekkige gedachten en het plaatsen van nare gevoelens in een behulpzame context. Hierdoor voorkomen we dat deze gevoelens hen tegenwerken en helpen we hen weer de regie over hun eigen leven te nemen.

Voor wie is counseling geschikt?

Counseling is bedoeld voor werknemers die tijdelijk psychisch, sociaal of lichamelijk uit balans zijn en merken dat ze er zelf niet meer uitkomen. Of ze nu te maken hebben met werkgerelateerde stress, persoonlijke verliezen of andere uitdagingen, onze counselors staan klaar om jouw werknemers te ondersteunen.

 

De voordelen van counseling bij Tremonte

 • Effectief en Kortdurend: Counseling is gericht op het behalen van resultaten in een relatief korte tijd. We richten ons op het snel en efficiënt aanpakken van innerlijke onrust en negatieve gedachten.
 • Resultaatgericht: Onze aanpak is gericht op het vinden van praktische oplossingen die jouw werknemers helpen om weer vooruit te komen.
 • Compassievol en Begripvol: Wij bieden counseling op een compassievolle manier, zodat werknemers zich gehoord en begrepen voelen.
 • Ervaren counselors: Onze psychologen en psychiaters zijn BIG-geregistreerd en gedegen gesprekspartners met een flinke dosis kennis & ervaring. Wij bieden maatwerkoplossingen die aansluiten bij specifieke situaties en behoeften.

 

Aan de slag!

Gun jouw werknemers de steun die ze nodig hebben. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze counselingstrajecten het verschil maken voor werknemers die niet lekker in hun vel zitten.

Praktische Informatie

Onderdelen van het counselingstraject:

 • Vrijblijvend matchingsgesprek (GRATIS)
  De relatie tussen de werknemer (cliënt) en counselor is een van de factoren die het succes van het counselingstraject bepalen. In dit gesprek bekijken we welke counselor goed aansluit bij de problematiek van jouw werknemer. Mocht in de praktijk blijken dat de persoonlijke klik ontbreekt, dan kijken we samen verder naar een betere match.
 • Intakegesprek
  Op basis van de intake bepalen we de best passende vorm van counseling en het aantal sessies. De intensiteit van het traject (5 of 10 sessies) hangt af van de aard en ernst van de problematiek.
 • Sessies
  Aan de slag met de in de intake geformuleerde persoonlijke doelen.
 • e-Health
  Het is mogelijk werknemers te ondersteunen met een online training platform waarin meer dan 60 modules staan met alle relevantie informatie rondom dat onderwerp – in de vorm van filmpjes, animaties, achtergrondinformatie en praktische tips. Daarnaast maken korte opdrachten en vragenlijsten, die helpen met bewustwording, onderdeel uit van de online-training.

Investering

 • Intake: 1 sessie (1 uur)
 • Sessies: 5 tot 10 sessies. Aangezien we altijd voor maatwerk gaan, kan het aantal sessies afwijken. Ook om te kunnen voldoen aan specifieke wensen.
 • Intake: 1 sessie (1 uur)
 • Sessies: 5 tot 10 sessies. Aangezien we altijd voor maatwerk gaan, kan het aantal sessies afwijken. Ook om te kunnen voldoen aan specifieke wensen.
 • Kosten: € 175,- per sessie van 60 minuten (excl. BTW).
 • Online-training omgeving: € 300,- (incl. online begeleiding)

Op locatie of liever online?

In samenspraak bekijken we of de sessies op locatie en/ of online plaatsvinden.

Vraag onze brochure aan

Naam*
E-mail*
Ton van der Teems - Senior Coach en Trainer bij Tremonte

Ton van der Teems (1960)

Ton van der Teems was voormalig commercieel directeur bij meerdere B2B-organisaties. Sinds 2002 trainer en coach. Voor groepen & individuen, management & medewerkers.
Naast training & (executive) coaching is Ton gespecialiseerd in stressmanagement & burnout. Werkt daarbij volgens de CSR-methodiek.

De stijl van Ton kenmerkt zich als empathisch en gedreven. Mede vanuit zijn resultaatgerichte, stressvolle & dynamische werkervaring weet hij de juiste balans te brengen in teams & bij individuen. Daarbij de focus gericht op een duurzame ontwikkeling voor organisatie & medewerker.

Voor Tremonte is hij als senior coach en trainer inzetbaar.

Emmy Palli - Officemanager en Coach bij Tremonte

Emmy Palli (1972)

Emmy is officemanager en coach in opleiding.
Door haar ervaring in de jeugdhulpverlening, het bedrijfsleven en meest recent het onderwijs is zij van allerlei markten thuis. Binnen het onderwijs was zij leerkracht, coördinator onderbouw en lid van het managementteam. Daarin hield zij zich bezig met het beleid, teamontwikkeling en de ouderraad.

Emmy is in haar office werk gestructureerd en efficiënt en draagt daarmee graag bij aan het grotere geheel. Denkt mee over en ondersteunt het beleid.
In haar werk met kinderen, jongeren en volwassenen, is zij geduldig, betrokken, altijd op zoek naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Haar focus ligt op de ontwikkeling en het groeien naar je potentieel. Haar kracht zit in de nuchterheid, positiviteit en haar gevoel voor humor.
Het glas is altijd halfvol.

Zij draagt met haar brede ervaring en kennis bij aan de verdere ontwikkeling van, en coaching bij, Tremonte.

Karel Ronday - Coach bij Tremonte

Karel Ronday (1960)

Karel Rondaij is reumatoloog en voormalig medisch directeur van een groot opleidingsziekenhuis. ‘Als de witte jas in de bestuurskamer’ heeft hij zich ingezet de organisatie rondom de professionele zorg te verbeteren.
Het tot stand brengen van functionele relaties met patiënten, collega’s en een breed scala aan medewerkers rekent hij tot zijn een van zijn kerncompetenties.

Als reumatoloog met bestuurlijke ervaring kent hij het belang van het benaderen van de patiënt maar ook een organisatie vanuit de volledige context. Veel lichamelijke zorgvragen maar ook organisatievraagstukken kunnen beter niet alleen symptomatisch aangepakt worden.

Vanuit zijn brede interesse in wat mensen drijft volgde hij opleidingen tot mediator en op chronische stress gerichte CSR-coach. Zijn opgedane kennis en ervaring wil hij graag mede inzetten bij Tremonte.

Hilde Jessurun - Coach en Trainer bij Tremonte

Hilde Jessurun (1962)

Hilde is sinds 2006 (gecertificeerd) coach en counselor. Zij staat voor coaching met aandacht, warmte, en de juiste mix van uitdagen (prikkelen) en empathie. Maar ook in het durven doorpakken! In kleine stappen vooruit; dat is maatwerk en vereist moed en doorzettingsvermogen van de coach en coachee. Haar drive zit in het samen werken aan balans, energie en persoonlijke effectiviteit. Niet alles is maakbaar, des te mooier is het om “eruit te halen wat er nog wel is”.

Haar stijl omschrijft ze als pragmatisch en concreet. Het ervaringsgericht werken is een essentieel onderdeel in haar werk. Naast haar opleiding in coaching/counseling en A&O psychologie is Hilde geschoold in ACT (acceptance & commitment therapie) en werkt met de CSR-methode bij stress en burn out. Haar motto is; er zijn meer wegen naar Rome, dus meerdere methodieken worden door elkaar gebruikt waar nodig.
Naast individuele coaching geeft zij trainingen in het houden van balans en opbouwen van veerkracht (psychologische flexibiliteit) Dit in kader van preventie/verkorten van verzuim.
Voor Tremonte is zij als zelfstandig coach en trainer inzetbaar.

Luc van Niftrik - Junior Consultant bij Tremonte

Luc van Niftrik (1997)

Heeft een passie voor het ontwikkelen van trainingen, het organiseren van evenementen en het verrijken van andermans leven. Na het gymnasium studeerde hij Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door een master Training & Development. Inmiddels ontwikkelt hij zelf trainingen die organisaties verder brengen en medewerkers helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het meest geniet hij ervan nieuwe manieren te bedenken waarop mensen in organisaties floreren en plezier hebben in hun werk.

Hij is als junior consultant betrokken bij Tremonte. Persoonskenmerken zijn onder meer: analytisch, creatief, proactief en oplossingsgericht. Bovenal is Luc mensgericht.

Earnie Oudejans - Senior Consultant bij Tremonte

Earnie Oudejans (1968)

Sinds het afronden van haar studie bedrijfskunde in Groningen heeft zij bij verschillende organisaties gewerkt aan het verbeteren van de manier van werken, zowel in de rol van (interne) organisatieadviseur, als van (interim-) manager.

Zij voelt zich thuis in verschillende sectoren: van overheid tot de zorg, van innovatieve productontwikkeling tot goede doelen.

Organisaties fascineren haar: ‘wat is de bedoeling, zit men op één lijn, wie doet nu eigenlijk wat, hoe werken teams samen’.

Haar kracht zit in de analyse, waarbij zij complexe vraagstukken kan terugbrengen tot heldere adviezen. Door haar manier van vraagstelling, het betrekken van de organisatie en manier van presentatie, lukt het haar goed om mensen in het verbeterproces mee te nemen.

Kirstiaan bij de Vaate - Coach bij Tremonte

Kristiaan bij de Vaate (1979)

Heeft vanuit zijn ervaring als psycholoog en mindfulnesstrainer zijn eigen praktijk voor coaching en psychosociale therapie opgebouwd. Stress- en burn-outcoaching is één van zijn specialisaties.
Zijn kennis en vaardigheden op het gebied van individuele begeleiding en therapie is in constante ontwikkeling, zo heeft hij zich de integratieve aanpak binnen psychotherapie eigen gemaakt en zich verdiept in methoden uit de klassieke & moderne hypnotherapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Zijn rustige en accepterende houding geeft mensen snel het vertrouwen om naar diepere lagen van een probleem te gaan waardoor er een snel en efficiënt proces mogelijk is.
Belangrijkste voor hem is om te zien hoe mensen hun eigen proces van verwerken en veranderen doormaken, zodat zij snel op eigen kracht weer verder kunnen.

Jolien Geursen - Coach bij Tremonte

Jolien Geursen (1951)

Het gedrag van mensen heeft haar altijd geboeid. Centraal in haar werk met mensen staat het (terug) vinden van de eigen autonomie en het ontdekken van nieuwe perspectieven. Haar coaching en therapie is erop gericht dat mensen de regie over hun leven en werken kunnen (her)vinden. Dit is een proces wat zij samen met de cliënt aangaat.

Zij heeft een ruime ervaring als zelfstandig psychosociaal coach en therapeut en zij is gespecialiseerd in coaching bij stress en burn-out en het hervinden van veerkracht.
Naast diverse coachopleidingen heeft zij een gedegen opleiding gehad in de Transactionele Analyse (TA) in het werkveld psychotherapie.

Voordat zij haar eigen praktijk startte heeft zij gewerkt als HR adviseur en interimmanager in diverse organisaties. Gedurende 10 jaar heeft zij een eigen zeezeilschool gehad.

Zij wil bij Tremonte haar kennis en ervaring breed inzetten.

Esther van den Brink - Coach en Trainer bij Tremonte

Esther van den Brink (1977)

Heeft met ruim 20 jaar ervaring als leidinggevende in de financiële dienstverlening veel ervaring in het coachen en trainen van mensen. Persoonlijke groei en vitaliteit zijn belangrijke aandachtsgebieden in haar coaching en training. Door haar jarenlange ervaring met het coachen van teams binnen een corporate organisatie, weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om een basis van vertrouwen en bevlogenheid te creëren, om zo organisatiedoelen te kunnen behalen.

Na het volgen van de opleiding Intuïtief Coachen en ACT (Acceptance and Commitment Therapy) coacht zij mensen vanuit haar eigen coachpraktijk in het realiseren van meer psychologische flexibiliteit. Haar kracht is om zich te verbinden met mensen, van hieruit helpt zij mensen verder om te leven vanuit persoonlijke waarden.

Als zelfstandig coach en trainer werkt zij samen met Tremonte. Kenmerkend voor haar is haar energieke, doelgerichte en betrokken manier van werken.

Joke van Ijzeren - Senior Consultant en Coach bij Tremonte

Joke van IJzeren (1962)

Werkt al meer dan 20 jaar met veel plezier als organisatieadviseur, teamcoach en initiator van leiderschapsprogramma’s in het publieke domein. Dat doet ze bij zorginstellingen, gemeenten, veiligheidsregio’s, politie, brandweer en onderwijs. Ze werkt hier vooral aan persoonlijk leiderschap, gezonde teams en vitale organisaties op een interactieve manier.

Haar werkwijze kenmerkt zich door een verbindende en veranderkundige aanpak. Waarbij hart (bezieling), hard (doelen en meetbare resultaten) en zacht (de weerbarstige onderstroom) bij elkaar worden gebracht in één werkwijze. Hierdoor gaan teams beter samenwerken aan de beoogde doelen; met energie, eigenaarschap en effect. En zo vergroten organisaties ook hun verandervermogen en zijn ze wendbaar en ‘wakker’ om elke volgende uitdaging in de toekomst aan te gaan.

Joke werkt op een praktische, respectvolle, recht-door-zee manier, waarbij zij aangaat wat nodig is om de gewenste beweging te realiseren.