Impact & Duurzaamheid

Het is steeds belangrijker voor organisaties een werkklimaat te creëren dan wel te behouden waar medewerkers ook op de langere termijn graag willen blijven werken. Zeker in tijden waarin personeelstekorten oplopen, ontwikkelingen en trends elkaar steeds sneller opvolgen, de concurrentie toeneemt en maatschappij en markten sterk veranderen. Als we spreken over duurzame inzetbaarheid dan hebben we het over ‘employability’. Employability draait om het optimaal en duurzaam inzetten van je personeel. Dit betekent dat je als werkgever zorgt dat je medewerkers doorlopend over realiseerbare mogelijkheden en voorwaarden beschikken om productief, gemotiveerd en gezond te kunnen blijven werken.
Bovendien zorgen bevlogen, veerkrachtige en gezonde medewerkers ook voor lagere kosten, hogere productiviteit en omzet van de organisatie. Kortom, een win- win situatie voor zowel medewerker als organisatie.

 

De interventies van Tremonte hebben één doel: impact hebben, om daadwerkelijk effect te sorteren op het beoogde resultaat. Met daarbij altijd oog voor het grotere geheel en de langere termijn. Want écht impact heb je pas als resultaten duurzaam zijn.

 

Een voorbeeld van zo’n duurzame oplossing is het verbeteren van de employee experience (EX). Dit gaat over het vergroten van het succes van je mensen (en dus van je organisatie) op ieder moment; van onboarding tot exit en ambassadeurschap, en alle momenten daartussenin. En blije medewerkers zorgen voor blije klanten. Als je als organisatie medewerkers in staat stelt elke dag succesvol te acteren, voelen ze zich beter en doen ze nog beter hun best. Een klant voelt dat. Dat betekent dat organisaties die hun medewerkers daadwerkelijk als belangrijkste kapitaal zien (‘human capital’), op die manier zorgen voor het creëren van business value.